Wallenbergare med Karl-Johansvampsås





400 g kalvfärs helst från kalvinnanlår
4 st äggulor
4 dl vispgrädde
1.5tsk salt
1krm vitpeppar
smör till stekning

Blanda färs med salt, peppar och äggulor. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning med en träslev. Låt sedan färsen vila en stund. Dela färsen i fem delar och platta ut till fem stycken biffar, cirka 1.5 centimeter tjocka. Värm en stekpanna och lägg i smör. Stek Wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor försiktigt på svag värme, cirka 4minuter på varje sida.Fräs ur pannan med ytterliggare en smörklick och häll det över Wallenbergarna.


Karl-Johansvampsås

50g torkad Karl-Johansvamp
1 finhackad gul lök
5dl grädde
3 msk kalvfond
2tsk dijonsenap
50g smör
s/p

Blötlägg Karl-Johansvampen i vatten ca: 1tim.
Sila av vattnet och pressa svampen med händerna tills allt vattnet har kramats ur.
Smält smöret i en panna och fräs lök och svamp tills nästan allt smör har kokats in, slå på grädde buljong och dijonsenap, låt småkoka tills 3/4 återstår, smaka av med salt & peppar.

servera med valfria legymer.






Kommentarer :

#1: Fröken Dill

Det lät gudomligt. Är SVÅR på Wallenbergare!



Massa God Fortsättning

önskar fröken Dill

skriven
#2: Erika - LCHF till vardag och fest

Åh, vad gott det ser ut. Jag gillar de flesta rätter gjorda på färs så detta ser helt klart ut som något i min smak. :-)

Såsen ska jag också testa!

skriven
#3: Mårtenssons kök

Wallenbergare, klart godast på kalvfärs, har vi inte haft på evigheter... finns det någon lenare kötträtt egentligen...?



En riktigt god fortsättning.

skriven

Kommentera inlägget här :