Pocherad Hälleflundra med blomkåls & broccolikompott



Receptet är för fyra personer

4st á 150g Hälleflundrafilé
1dl vitt vin
5st kryddpepparkorn
2st lagerblad
1tsk salt
5vitpepparkorn
2st dillkvistar
5dl vatten

Koka upp alla ingredienser förutom fisken. Lägg i filéerna och låt koka upp, dra panna åt sidan och lägg på ett lock låt stå och dra i 15 minuter.

Kompotten

Buketter från ett blomkålshuvud och från en broccoli.
Vatten att koka i
5dl vispgrädde
100g smör
100g philadelphiaost
s/p

Koka blomkål och broccoli tills de blir mjuka, slå bort vattnet. Koka upp grädde, smör och philadelphiaosten. Slå över blomkål och broccolin och låt sjuda ca 10 minuter, mixa den till en grov konsistens smaka av med s/p.

Romsås

100g sik eller löjrom
2dl crème fraiche
1st finhackad gullök
2msk hackad dill
½dl majonäs
s/p

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar

Tomat och purjolölksfräs

2dl strimlad purjolök
2st tärnade tomater
50g smör
s/p

Fräs purjolöken och tomaten i smör smaka av med s/p

Kommentarer :

#1: Hannah

Oj, så smaskigt det verkar! Tror det här får bli middag i veckan, och eftersom jag äter LCHF passar det perfekt :)

skriven
#2: Erika - LCHF till vardag och fest

Det såg väldigt gott ut!

skriven
#3: Fröken Dill

Smarrigt värre! Idén med kompotten stjäl jag omedelbums...

skriven

Kommentera inlägget här :