Torskburgare med saffransaioli

Torskburgare med saffransailoi

 

Torskburgare

400 g färsk torsk
en halv gul lök
1 ägg
2 msk vispgrädde

1tsk sambal oelek
1 dl cocosmjöl
smör till stekning
salt och peppar

 

Gör så här

Kör den benfria torsken i matberedare tillsammans med grovt hackad lök, Sambal Oelek. Knäck i ägget och tillsätt matlagningsgrädden. Salta och peppra. Kör till en slät färs.

Forma färsen till fyra lika stora biffar och vänd dem i cocosmjöl. Stek dem gyllenbruna i smör, 3-4 minuter på varje sida.

 

Saffransaioli
2-3 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2.5 dl neutral olja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
0.5 g saffran, ca (1 pkt)

 

Saffransaioli
Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.

Tillsätt äggulorna.

Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.

Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.

 

Servera med knaperstekt bacon och friterad rödlök.

Kommentarer :

#1: Maria Jallow

Försökte att göra majonäs på olivolja och tror att oljan var dålig. (Har gjort majonäs tusen gånger) Jag vill gärna göra majonäs på någon annan olja än raps. Har du något alternativ?

skriven
#2: Anonym

Jag har inte prövat själv men sett i någon tråd på Kif att det går med kokosolja men att det inte går att hålla den så kall eller nåt,men man måste ju få den flytande först, ska ju flyta vid 22-23 C. Jag tycker bara att det är lite dyrt med kokosolja i det sammanhanget, fast det är kanske fel tänkt.

skriven

Kommentera inlägget här :