Gulasch



Var hemma hos min pappa och hans sambo igår. Där jag lagade till en variant av gulasch som jag hade surkål i. det blev otroligt mustigt och gott.

Gulasch
1kg högrev tärnat i 2cm stora tärningar
2st skivade gula lökar
4st grovhackade vitlöksklyftor
3st skivade morötter
1st tärnad gul paprika
1st tärnad röd paprika
1st tärnad grön paprika
3msk oxfond
Vatten
500g krossad tomat
200g klyftade champinjoner
3msk tomatpuré
1msk kumminfrön
5st kryddpeppar korn
4st lagerblad
½dl paprikapulver
800g surkål

Pudra köttbitarna runt om med paprikapulver och stek dem i smör i en gryta tills de fått en fin färg. Tillsätt löken, vitlöken, resterande paprika pulver och bryn i 5 minuter. Tillsätt paprikorna, champinjonerna, morötterna samt alla kryddor och låt fräsa under omrörning i 5 minuter. Slå på vatten och fonden tills det täcker det hela och låt koka sakta i en timme. Lägg då i surkålen och den krossade tomaten låt allt få koka sakta tills köttet är mört, smaka av med salt och peppar.