Ikväll gjorde vi färsbiffar med fetaostkräm och en djiondressad romansallad med krutonger från ett överblivet bakerixbröd.
Färsbiff
400g nötfärs
1msk philadelphia örter och vitlök
2msk crème fraiche
1st ägg
s/p
Blanda ihop och dela i fyra bifffar och stek i smör.
Steka grönsaker
zuccini
morötter
röd paprika
vårlök
Hyvla grönsakerna med en osthyvel och stek dem i olivolja, krydda med salt & peppar.
Fetaostkräm
½ paket fetaost
3msk crème fraiche
2msk philadelpihaost vitlök och örter
1msk sötrix
Mixa alla ingredienser till en crème
Dressad romansallad
2msk dijonsenap
3msk olivilja
1msk vinäger
1st riven romansalllad
Mixa alla ingredienser förutom salladen. blanda dressingen med romansalladen.
Bakerixkrutonger
baka enligt receptet på paketet.
Skär i tärningar och rosta smör.
Lägg salladen på tallrik strö över krutonger och hyvlad parmesanost.Lägg sedan grönsaksfräset på tallriken, lägg på biffen och fetaostkrämen.
Kan man byta ut smöret mot olivolja?
skriven/Kerstin