Laxtoppad räkbakelseFormfranska
10st ägg
1dl cocosmjöl
2dl Bakerix
½dl Bake pro
1msk Fiberhusk
100g smält smör
1tsk salt
2tsk bakpulver
2msk Créme fraiche

Vispa äggen fluffigt och krämigt. Blanda fiberhusken med créme fraichen, häll på det smälta smöret och rör så den blir klumpfri. Häll i äggkrämen. Blanda alla övriga ingredienser. Blanda ner det lite i taget så den blir slät och fin.
Smörj en brödform med smör häll i degen/smeten och jämna till med en blöt slickepott. Baka av i ugnen på 175 grader tills den får en fin färg, ca 35 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 96 grader.

 

Skagenröra

500 gr räkor med skal
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
3msk sik eller löjrom
2 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
lite citronsaft
En skvätt Cognac

 

Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen,Crème fraichen, romen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt Cognac.

 

Skiva brödet i ca 8mm tjocka skivor. Stansa ut me en utstansare eller ett glas till runda bitar (det går tre rundlar per bakelse. Lägg på en klick skagenröra på den första brödbiten och jämna till med en smörkniv, lägg sen på en ny brödrundel ovanpå och tryck till lite lätt, lägg en ny klick skagen och en brödrundel överst. Bred majonnäs runt om och rulla den sen i finhackad dill. Bred majonnäs på toppen och lägg på skalade räkor och sen en ros av gravlax. Garnera med en hel räka där man skalat stjärten men behållt huvudet, dill, citron och tomat.

 

 

 


Kommentera inlägget här :