Gravat Reninnanlår

 
För ett tag sedan testade vi ett gravat reninnanlår från Hedmans delikatesser i Strömsund som var otroligt saftig och god. Vi serverade den med en spröd sallad och balsamicoreduktion som gav en härlig balans till köttet.
 

Balsamicoreduktion
1 1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl sötrix
2 msk vatten
40 g rumstempererat smör, gärna osaltat

Balsamicoreduktion: Blanda vinäger, sötrix och vatten i en liten kastrull. Låt koka på stark värme några minuter tills det börjar bli lite trögflytande. Tillsätt lite vatten om det kokat ihop för mycket. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ner smöret i klickar.

  
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Vill bara tacka för en otroligt fin blogg! Fina bilder och härliga recept. Ger mig inspiration när fantasin tryter!

skriven

Kommentera inlägget här :