Flankstek med blomkålspuré & Comtédressing

 
Flankstek är en bra och billig köttbit från magmuskeln som bli väldigt mör om man steker/grillar den rätt, alltså inte genomstekt för då blir den som en skosula. Vi serverade den vid en kärntemp på 54 grader tilsamans med en blomkålspuré smaksatt med Tryffeolja, friterad rödlök, haricoverts och Comtédressing, man kan om man vill servera med mandelpotatispuré istället, tillvägagångssättet är likadant.
Det här är smaker som gör succe på en bjudning om man är beredd att lägga ner lite extra tid i köket.
 
Blomkålspuréen el. mandelpotatispuré

800g tunnt skivad blomkål el. 600g mandelpotatis
3msk créme fraiche
2dl vispgrädde
1tsk dijonsenap
80g smör
s/p
Tryffeloja
Några rasp muskotnöt

Brynsmöret och lägg i blomkålen/potatisen fräs tills den får lite färg. Slå på grädde, créme fraichen, senapen och låt det sjuda ca 20 minuter, mixa den slät. Smaka av med tryffelolja, s/p samt muskotnöt.
 
Friterad rödlök
 
Skala och skär tunna klyftor av rödlöken. Värm upp oljan till 170-180 grader och fritera löken tills den fått fin färg. Lyft upp den med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
 
Comtédressing
 
2st äggulor
1dl olivolja
1dl rapsolja
2tsk dijonsenap
50gr finriven comtéost
Salt
Vitpeppar
Tabasco
 
Vispa äggulan med dijonsenapen tills äggulan blir krämig. Häll i oljan i en tunnstråle under kraftig vispning. Vispa ner osten, smaka av med salt, peppar och tabasco.
 
 
 

Kommentera inlägget här :