Hummercocktail på Nyårsafton

 
 
 
Här kommer en favorit i repris som är helt oslagbart god och enkel att tillreda, passar perfekt till Nyårsfesten.
 
Hummercocktail med limeaioli för två personer

Stjärtköttet och klorna från två hummrar
1dl gröna ärtor
4st gröna sparrisar skurna i ½cm tjocka skivor
2st finhackade kokta ägg
3msk finhackad gräslök
2dl machesallad
120g sikrom
2st fintärnad avocado
Skär stjärtköttet i mindre bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, spara knopparna till garnering.
Blanda alla ingridienser förutom sikrom och sparrisknopparna. Lägg blandningen i cocktailglas och garnera med sparrisknopparna och sikromen.

Limeaioli 
 
2rivna vitlöksklyftor
1 st pressad Lime samt zesten av hela Limen
2st äggulor
2dl rapspolja
1msk avocadoolja (eller annan smaksatt olja)
½tsk Dijonsenap
s/p
Vispa gulorna och senapen krämig, tillsätt avocadooljan, rapsoljan och limen samt det rivna limeskalet under vispning. smaka av med salt och peppar.
 

Kommentera inlägget här :