2st zuccini
1st finhackad gullök
2st finhackade vitlöksklyftor
100 g ricottaost
50g riven parmesanost
50g riven västerbottensost
400g nötfärs
3dl vispgrädde
8st strimlade basilikablad
Salt och peppar
Olivolja
1st mozzarella
Tvätta zucchinin och ta bort ändarna. Om zucchini är väldigt lång så halvera dem. Lägg zucchini i lättsaltat kokande vatten i högst 2-3 minuter och låt sedan rinna av och svalna. Gröp ur mitten.
Fyllningen
Fräs färsen med vitlök och gullök i olivolja. Slå på grädden, ricottaost, parmesan, västerbottenost och basilikan. Låt koka sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och pepar.
Lägg zucchinin i en ugnssäker form och dela fyllningen i lika delar, lägg på mozzarellan och stek dem i ugnen på 175 ° i ca 30 minuter.
Servera med salladen.
Ceasardressing
5st sardellfiléer
1st vitlöksklyfta
1st äggula
1dl riven permesanost (köp den på bit och inte färdigriven för då smakar det kasst)
1½msk citronsaft (färskpressad)
1dl olivolja
1tsk Fransk Dijon senap (Ja var kommer annars Dijonsenap ifrån ;)
peppar (alltid nymald och inte det där dammet som de säljer i burkar)
Bon appetit !
Jag älskar zucchini i alla möjliga kombinationer
skrivenHälsningar Gosia