Rödingpiccata med basilikasmörsås

 
 
När man gör piccata på fisk så blir köttet så otroligt mycket saftigare än om man bara steker den naken.
Jag använde västerbottensost men det går bra med annan vällagrad ost. Till det serverade jag en basilikasmörsås, baconlindad haricoverts och ungsbakade tomater.
 
Receptet är för 4 personer
Rödingpiccata
4st skinnfria rödingfiléer
1dl mandelmjöl
4st ägg 
2dl riven västerbottensost
1tsk salt
1krm nymald vitpeppar
Cocosfett att steka med
 
Vispa upp ägget och blanda ner den rivna osten. Blanda saltet, pepparn med mandelmjölet och vänd rödingfiléerna där i och sedan äggblandningen. Stek dem gyllene i cocosfettet.
 
Basilikasmörsåsen
5dl vispgrädde
2dl vitt vin
2dl vatten
2msk fiskfond
1st lagerblad
1st dillkvist
1msk finhackad gullök
100g smör
1kruka färsk basilika
Salt
Vitpeppar
 
Häll i vattnet, vinet och fiskfonden i en kastrull. Lägg i lagerbladet, dillkvisten och löken. Låt reducera ner till hälften. Reducera grädden till hälften och sila ner reduktionen i grädden. Lägg i basilikan och mixa slät med en stavmixer. Montera ner smöret lite i sänder och smaka av med salt och peppar.
 
Linda bacon runt haricovertsen och lägg på en plåt. Halvera tomaterna och lägg dem på plåten. Rippla lite olivolja på tomaterna och strö på flingsalt samt grovmalen svartpeppar. Stek haricovertsen och tomaterna i ugnen på 200 grader tills de får en fin färg.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Fröken Dill

Piccata som är så gott. Själv har jag bara gjort det med kött tidigare, men det här låter spännande. Röding är en favoritfisk.

skriven

Kommentera inlägget här :