Oxragu med tomat & chili

 
Andra Crock Pot rätten blev en Oxragu med tomat och chili. Efter 10 timmars puttrande så är jag helt övertygad att den är kanon att laga mat i. Att det blir mört av långkok det visste jag ju innnan, men det finns en massa andra fördelar med att använda en Crock pot. Temperaturen är väldigt exakt, vätskemängden reduceras inte så mycket pågrund av det täta locket och den låga temperaturen och då slipper man fylla på med vätska och det gör att som tex i den här ragun så blir skyn bara mustigare ju längre tiden går. Resultatet blir perfekt och det är väldigt bekvämt den sköter sig helt själv.
 
Oxragu med tomat & chili
1,5kg högrev
1brk Mutti skalade hela tomater
1st stor skivad gullök
3st finhackade vitlöksklyftor
1msk tomatpuré
1st mild röd chili 
3st skalade slantade morötter
3st lagerblad
2msk balsamicovinäger
2dl rödvin
8st skivad champinjoner
Vatten
4msk koncentrerad oxfond
Olja att bryna köttet med
Salt
Nymald svartpeppar
 
Tärna högrevet i 3X3cm stora bitar. Bryn dem i oljan runt om. Lägg alla ingredienser i grytan, slå på vatten så det täcks. Sätt på locket och ställ in på låg i tio timmar. efter halva tiden så smaka av med salt och peppar.
 
Vi serverade dena ragu med kokt potatis och saltgurka.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Anita

Åh, vilka härliga recept du bjuder på här :D

skriven

Kommentera inlägget här :