Bouillabaisse på kyckling

 
En riktig Bouillabaisse på fisk är ganska omständlig att göra med många moment men när man har lite tid som jag har just nu så är det roligt att hitta snabba genvägar med mindre moment och det mest fantastiska är att det påminner väldigt mycket om smaken i en fiskbouillabaisse fast det inte finns fisk i den alls.
Snabbt och jättegott.
 
3 port.
 
3 st kycklingfiléer
1 skivad gul lök
1 stor slantad morot
6 msk krossad tomat
Zesten från en citron
Saften från ½ citron
2 tsk torkad timjan
1 hönsbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
4 nypor saffran
s/p
 
Fräs den skivade löken mjuk i 2 msk olivolja och en msk smör, lägg i kycklingfiléerna och krydda med salt, svartpeppar, timjan, fräs runt om till stekyta. Slå på vinet, vattnet, saffran och buljongen, lägg i den slantade moroten, låt puttra på låg värme i 30-45 min eller tills filéerna är genomkokta, avsluta med att lägga i krossade tomater och få ett uppkok.
 
Smaklig spis :)
 

Kommentarer :

#1: Henrietta

har också ätit boullabaisse på kyckling! är allergisk mot fisk och skaldjur så kan inte äta vanliga sorten :)

skriven
#2: Fröken Dill

Vilken smart idé!

skriven

Kommentera inlägget här :