Kikärtsbiffar med salsa och tzatziki

Det är inte ofta det serveras vegetariskt i det Lannérska köket men här blev det fantastiska kikärtsbiffar med en fräsch salsa.
 
Kikärtsbiffar
400g kikärtor
2st ägg
½dl finhackad rödlök
1st finhackad vitlöksklyfta
½dl hackad persilja
½dl hackad citronmeliss
1dl finriven Manchego (Spansk hårdost på fårmjölk)
1tsk sambal oelek
2msk olivolja + ½dl till stekning
 
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i en sil. Mixa med olivoljan och sambal oeleken så det blir en grov röra. Blanda i resterande ingredienser och forma till 6st biffar. Stek gyllene i olivolja.
 
Salsa
1flk Seggiano cherry tomato salsa
10st halverade plommon cocktailtomater
1st stjälk finhackad blekselleri
1st passionsfrukt
1st mogen mango
½st tärnad galiamelon
1dl fintärnad zucchini
2dl fintärnad morot
1st fintärnad rödlök
1st finhackad vitlöksklyfta
½dl strimlad koriander
½dl färskpressad limejuice
½dl fintärnad röd paprika
1tsk sambal oelek
Olivolja
Svartpeppar
Salt
 
Fräs rödlök, vitlök, morot, zucchinin, selleri, paprika mjukt i olivolja. Slå på seggiano cherry tomatosalsa och låt få ett uppkok. Lägg i plommontomaterna, melonen, mangon, sambal oeleken och köttet från passionsfrukten. Tillsätt limejuicen, koriandern och rör om. Smaka av med salt och peppar
 
 

Kommentarer :

#1: Lotta

Åhh så gott det låter!

skriven

Kommentera inlägget här :