Stekt lenrimmad Röding med Svartrotskräm

 
Vi Svenskar är kända för att ta död på fisken två gånger, en gång när vi tar upp den från vattnet och den andra när vi tillagar den. Använd termometer och håll er på mellan 48-52 grader när ni lagar fisk så blir den bra. 
 
Lenrimmad Röding
600g Rödingfilé utan skinn
5dl vatten
10g salt
 
Koka upp vatten och salt, låt svalna. Lägg i Rödingfiléerna och låt rimma i 8 timmar.
Ta upp och torka av med hushållspapper, stek hastigt i smör.
 
Svartrotskräm
400g skalad tärnad svartrot
5dl grädde
100g smör
s/p
 
Koka svartroten i grädde tills den blir mjuk mixa sedan med mixerstav, smaka av med salt & peppar
 
Pancetta & grönsaksfräs
150g tärnad gårdspancetta från Subisati
1st tärnad morot
1 st finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 stjälk tärnad blekselleri
½ tärnad zuccini
1dl tärnad röd paprika
1dl hackad persilja
2msk salviaolivolja från Gourmetgruppen
s/p
 
Fräs pancettan och persiljan i en torr panna tills den knaprig, slå sedan på salviaolivolja, lägg i resten av ingredienserna och låt fräsa på full värme i ca:10min. smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Mia

Vilken underbar blogg, både receptmässigt och fotografiskt! Jag kommer att följa er!

Svar: Vad trevligt, du är så välkommen :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :