En fräsch & het förrätt som passar bra till påskmiddagen. Körde morötter, apelsiner, gurka och lime genom råsaftcentrifugen från BOSCH för att göra en Gazpacho som vi serverade med heta räkspett. Om ni inte har en råsaftcentrifug så kan man använda Brämhults apelsinjuice, morotsjuice och mixa gurkan i en blender.
Receptet är för 4 personer
Gazpacho
2dl morotsjuice
2dl apelsinjuice
1dl gurkjuice
1msk limejuice
2dl grovriven morot
1tsk finhackad jalapeño
1st finhackad vitlök
3msk finhackad schalottenlök
1msk koncentrerad kycklingfond
Salt
Peppar
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt småputtra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Räkspetten
Trä skalade färska räkor på ett bambuspett och krydda dem med Santa Marias chili explosion. Grilla hastigt på grillen eller i en grillpanna.
Låter såå gott!
skriven