Varm morots & apelsingazpacho med heta räkspett

 
En fräsch & het förrätt som passar bra till påskmiddagen. Körde morötter, apelsiner, gurka och lime genom råsaftcentrifugen från BOSCH för att göra en Gazpacho som vi serverade med heta räkspett. Om ni inte har en råsaftcentrifug så kan man använda Brämhults apelsinjuice, morotsjuice och mixa gurkan i en blender.
 
Receptet är för 4 personer
 
Gazpacho
2dl morotsjuice
2dl apelsinjuice
1dl gurkjuice
1msk limejuice
2dl grovriven morot
1tsk finhackad jalapeño
1st finhackad vitlök
3msk finhackad schalottenlök
1msk koncentrerad kycklingfond
Salt
Peppar
 
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt småputtra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
 
Räkspetten
Trä skalade färska räkor på ett bambuspett och krydda dem med Santa Marias chili explosion. Grilla hastigt på grillen eller i en grillpanna.
 
 

Kommentarer :

#1: Matilda

Låter såå gott!

skriven
#2: Sofia

Räkspetten ser ljuvliga ut! Ska testas nån gång.

skriven
#3: mwashite

wow.det där ser sjukt smarrigt ut!!

skriven

Kommentera inlägget här :