Äggakaga LCHF

 
Skånsk äggakaga är bland det godaste jag vet och jag är väldigt lycklig att den går att göra med få kolhydrater.
 
4 Portioner

Äggakaga med fläsk och rårörda lingon
6st ägg
1½dl mandelmjöl
½tsk salt
½msk sötrix
5dl ekologiskt standard mjölk
Smör att steka med
600g färskt bogfläskt
2dl tinade lingon
sötrix flor efter smak

Rör ihop ägg, mandelmjöl, salt och sötrix för hand till en tjock smet. tillsätt mjölken lite i taget och rör ihop till en klumpfri smet. Låt stå ca 10 minuter innan gräddning.

Salta och peppra bogfläsket och stek det knaprigt i smör i en stekpanna. Låt det rinna av på ett hushållspapper och håll varmt. Blanda lingon med sötrix flor efter önskad sötma. Sila av stekfettet ner i en ca 24cm gjutgärnspanna, tillsätt en rejäl klick smör och låt det bli gyllnebrunt. Häll i smeten och grädda på medelhög värme. Se bara till att det inte blir för varmt. Rör med en trägaffel i botten så det inte fastnar och lyft med en stekspade på kanterna så det blir en ganska rak kant på äggakagan. När kakan börjad stanna så vänd över den på ett fat. Tillsätt mer smör i pannan och låt det bli gyllne. Låt äggakagan glida ner i pannan och grädda tills den fått fin färg.

Servera med det stekta fläsket och de rårörda lingonen.

Kommentarer :

#1: ɑ n n i k ɑ

Gott :)

skriven
#2: Marja - Baka Sockerfritt

Åh, så gott det låter!

skriven

Kommentera inlägget här :