Birgitta Höglunds goda Valnötsbröd

 
Det här lät så himla gott så jag var tvungen att prova det, Valnötsbröd utan gluten eller socker. 
Men då jag tittar på Birgitta Höglunds resultat av det goda brödet så inser jag att jag mest troligen har gjort nåt fel för hennes är så fint och hon kan skära fina tunna skivor, men inte jag utan att det smulas sönder i kanterna!?
Jag gjorde en dubbel sats för att ha till glutenallergiker och diabetiker på Tärnaby Fjällhotell och visst, brödet går att använda bara man är väääldigt försiktig när man skär det.
Smaken på brödet var ljuvligt gott och hittills det godaste LCHF/Paleo-brödet som vi har smakat.
Länk till Birgittas bröd: Valnötsbröd
 

Kommentarer :

#1: Eva

Man kan tro att du glömde fiberhusken. För det går inte att misslyckas med brödet.

Svar: Nejdå, fiberhusken är med :)
Jag ska prova igen för det var så himla gott !
Jimmie Lannér

skriven
#2: Sudda Sudda

Hej,

jag känner faktiskt ett underbart LCHF-bröd, som finns i vår tyska forum till sidan lchf.de. Den innehåller bl a haselnötsmjöl, linfrömjöl, mandelmjöl, kvarg mm. och kallas för "Dem Petra sei Brot".

Kolla här: http://lchf.de/forum/viewtopic.php?f=22&t=6195
(Det finns t o m en foto av brödet på sidan - skrolla ner lite)

Det finns tre lite olika variationer av Petras bröd... Grundrezept, Würzburger Variation 1 och 2. Jag är ingen som saknar bröd vid LCHF, men det smakar faktiskt som bröd. Yeah!

Jag vet ej, om du kan tyska. Annars kan jag översätta receptet om du är intresserad.

Hälsningar ifrån Tyskland!
Sudda

Svar: Oj wow Tack ! Det måste jag absolut prova, såna här tips är guld värda :) Du får jättegärna översätta om det inte är för mycket besvär.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :