Comtégratinerade kantarell & baconcrepes

 
En otroligt god och enkel lunch/brunchrätt som även passar perfekt att ta med sig på picnicen. Linda då bara in dem färdiglagade crepsen i aluminiumfolie och värm vid elden eller grillen.
 
 
Crepes
6st äggg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning

vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och lått svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

Fyllning

1st finhackad gullök
3dl vispgräddde
50g torkade blötlagda trattkantareller
100g strimlad bacon
1st grönsaksbuljongtärning.

Fräs löken, svampen och baconet i smöret. Slå på grädden, buljongen och lått koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p
 
Lägg fyllningen på crepsen och vik ihop till snygga paket. Strö över riven comtéost och gratinera i ugnen på 175 grader tills osten smält och fått fin färg.
 

Kommentera inlägget här :