Frukostmuffins LCHF

Vi har sett på FB att många har börjat plocka gula kantareller nu så vi tänkte oxå gå till våra ställen idag för att se om dom är nog stora att ta. Som en liten brunch att stå sej på länge idag gjorde vi frukostmuffins med bräkt skinka, avokado och lite sallad.
 
5st ägg
2dl kokosmjöl
1½dl mandelmjöl
3tsk bakpulver
1½tsk salt
3msk créme fraich
1½dl riven manchego
2msk fintärnad röd paprika
3 droppar tabasco
50g smält smör + 2msk till att smörja formarna

Vispa äggen till krämig konsistens. Blanda ihop alla torra ingredienser, lägg i osten, créme fraichen, paprikan, tabascon och smöret. Blanda väl med degkrokar. Häll i det uppvispade äggen och blanda på låg hastighet tills den blir jämn. Smörj en 12st muffinsform i non-stik  med smör. Fördela smeten jämnt i formen och stryk till toppen med baksidan av en blöt sked.
 
Baka av i ugnen på 175o i 17 minuter.
 

Kommentarer :

#1: Marja-Liisa Huuhtanen

Vad är manchego?

Svar: En spansk fårost.
Jimmie Lannér

skriven
#2: Ellen

Mm mums, sparar receptet.

skriven
#3: JUNITJEJ

Det ser gott ut!

skriven

Kommentera inlägget här :