Kyckling med fikon och pancetta

 
Helt magiskt god maträtt som kan ätas som en helrätt eller att ha på en buffé med plockmat.
 
Börja med att göra vinegretten.
 
½dl olivolja
saften från en ½ citron
3msk honung
1msk äppelcidervinäger
1st finhackad scharlottenlök
1tsk hackad färsk dragon
Salt
Svartpeppar
 
Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
 
400g tärnad kycklinglårfilé
1 st strimlad vårlök
1 msk hackad persilja
2 msk pistagenötter (naturella, ej rostade eller saltade)
8 skivor pancetta
 
Stek kycklingen med vårlöken tills den är genomstekt, slå därefter vinegretten över kycklingen och låt få ett snabbt uppkok.
Sila kycklingen och behåll stekspadet/vinegretten i en skål.
Stek den skivade pancettan nästan knaperstekt.
 
Gratinerade fikon
8st halverade färska fikon
100g tärnad pancetta
80g riven comtéost
 
Lägg de halverade fikonen i en ugnsfast form. strö över pancettan, osten och gratinera i ugnen på 175 grader tills osten fått en fin färg.
 
Lägg kycklingen på en bädd av ruccola, placera ut fikonen och pancettan, skeda över med önskad mängd vinegrette.
Strö över hackad persilja och pistagenötter. 
 

Kommentarer :

#1: Fröken Dill

Spännande rätt. Låter väldigt god!

skriven
#2: Tess

Mums, vad gott! :D Kram

skriven

Kommentera inlägget här :