Lime & tomatbakad Hälleflundra

 
 
Hälleflundra hör till mina favoriter bland fiskar. Den går utmärkt att koka, steka, ugnsbaka och till och med röka.
Här ugnsbakade jag den med lime och tomat. Vi serverade med smörstekt portabella.
 
Lime & tomatbakad hälleflundra
Beräkna ca 180g hällefilé per person
Skivad lime
Skivade små plommontomater
Strimlad vårlök
Salt
Peppar
Olivolja
 
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg på fisken i formen. Lägg lime, tomater, vårlök på filéerna, rippla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka av i ugnen på 140 grader tills du får en kärntemperaturen på 52 grader.
 

Receptet är för 4 personer

Café de paris-sås
1 msk vatten
1 msk vinäger
2 äggulor
200 g smör, rumsvarmt
1 dl finhackad gräslök
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2-1 tsk curry
1/2 tsk dragon
1/2 tsk worcestershiresås
2-3 ansjovisfiléer, fint hackade
1 msk kapris
1 msk pimento, finhackad
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk fransk senap
1 tsk soja
kajennpeppar

Koka vatten och vinäger tills ungefär hälften återstår. Ställ kastrullen i ett vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa till en tjock kräm. Rör ner smöret klickvis och vispa kraftigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.

Kommentarer :

#1: Sofie

Det ser väldigt gott ut:)

skriven
#2: Carina L

Vad är det för sås du serverar till? Ser väldigt god ut! Gör även fisken :)

Svar: Café de Paris, jag lägger till receptet med en gång :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :