Grillad Oxfilé i snöyran !

 
Blev sugen på att grilla lite mitt i snöyran, så det var bara att tända Webern och grilla lite oxfilé. Vi hade rödlökssmör och grönsaksfräs till. Enkelt och gott.
 
Grilla köttet till önskad kärntemperatur
Blodig 48-52
Medium 53-58
Välstekt 59-> beroende hur välstekt det ska vara.
Själv tycker jag 52 grader är bäst.
 
Recept på aromsmör hittar du här
 
Grönsaksfräs
1st fintärnad röd paprika
½st tärnad zuccini
4st grovt skurna vårlökar
1st fintärnad blekselleri
2msk olivolja
½dl vitt vin
Salt
Svartpeppar
 
Fräs grönsakerna i olivolja med salt och peppar tills de fått fin färg. Slå på vinet och låt brässera tills vinek kokt in.
 
 

Kommentarer :

#1: Malin

Hej!
Jag vill bara skriva att ni har en underbar och mycket inspirerande blogg. Jag älskar era recept! Fortsätt så tack.
Hälsningar från Malin i Tyskland

skriven
#2: Peter

Nej nu vattnas det i munnen! Själv får man nog vänta till våren innan det blir dags för grillat!

skriven

Kommentera inlägget här :