Persiljejärpar

 
Det är roligt att lyxa till upplägget även om bara gör en enkel husman som här, persiljejärpar med en smörig blomkålspuré med gräslök. Till detta hade vi späda morötter, Syrad rödlök, semitorkad cocktailtomat och parmesanostsås.
 
Persiljejärpar
500g blandfärs
1st ägg
1dl hackad persilja
1dl vispgrädde
8g salt
1krm svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till järpar med blötlagda händer. Stekt i stekpanna med smör rynt om till du får en kärntemp på 68 grader.
 
Blomkålspuréen
800g tunnt skivad blomkål
3msk créme fraiche
2dl vispgrädde
1tsk dijonsenap
80g smör
1dl hackad gräslök
s/p
Några rasp muskotnöt

Bryn  hälften av smöret och lägg i blomkålen fräs tills den får lite färg. Slå på grädde, créme fraichen, senapen och låt det sjuda ca 20 minuter, mixa den slät. Rör ner resten av smöret och gräslöken. Smaka av med s/p samt muskotnöt.
 
Parmesansås
3dl vispgrädde
1dl riven parmesaost
2msk oxfond
1tsk dijonsenap
salt och pepar
 
Koka ihop grädden dijonsenapen och oxfonden till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer :

#1: Fröken Dill

Ååååå, persiljejärpar - såååå GOTTT!
Tillbehören lät också intressanta.

skriven

Kommentera inlägget här :