Resultat av utmaningen

 
 
Första utmaningen avklarad och här är resultatet.
 
Recepten är för två personer
 
Champinjon & blomkålssoppa med parmesan
3dl skivade färska champinjoner
2dl grovt skuren blomkål
1dl riven parmesan
3msk finhackad gul lök
30g smör
saften från en halv citron
1tsk senap
1dl vatten
½dl vitt vin
½ tärning hönsbuljong
2dl vispgrädde
1msk crème fraiche
Salt
Svartpeppar
 
Smält smöret i en gryta , lägg i champinjonerna, blomkålen, löken och fräs tills de blir lätt brynta. Häll på vatten, vinet, senapen och lägg i buljongen. Låt koka tills allt är mjukt, mixa med en stavmixer. Häll på grädden, crème fraichen och låt soppan få ett uppkok. Lägg i parmesanen och rör om tills den smält, smaka av med salt och peppar. Servera med rostad rödlök.
 
Parmesanpanerad kycklingfilé med tomatsalsa & blomkålsrisotto
 
Parmesanpanerad kyckling
2st kycklingfiléer
1st ägg
2dl riven parmesan
1rm svartpeppar
 
Vispa ihop ägget med osten och ppepparn. Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper och vänd dem i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de får en fin färg. Baka av dem i ugnen på 175 grader tills de får en kärntemperatur på 72 grader.
 
Tomatsalsan
150g krossad tomat
½ finhackad gul lök
2st finhackad vitlöksklyfta
½st kycklingsbuljongtärning
1tsk sambal oelek
2tsk tomatpuré
1msk smör
Salt 
Svart peppar
 
Smält smöret i en panna och fräs lökarna. Häll i krossad tomat, sambal oelek, tomatpurén, buljongen och låt det hela koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Blomkålsrisotto
3dl grovriven blomkål
1dl fintärnade champinjoner
3msk finhackad rödlök
30g smör
1dl vatten
Salt
Svartpeppar
 
Smält smöret i en stekpanna, fräs, blomkål, svamp och löken tills de får en lätt gyllene färg. Häll på vatten lite i taget och rör om hela tiden tills allt vattnet har tillsats. Låt det små puttra tills de får en mjuk men ändå med lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Utvärdering: Ja jag visste ju att det inte skulle bli några problem med så många ingredienser att jobba med.
Hur smakade det då ?
Soppan var helt klart god men det första jag tänkte på i smaken var ärtsoppa och det berodde på senapssmaken som fanns där, utan senap hade det nog inte varit den första assosiationen.
Kycklingfiléerna var jättegoda med paneringen, tomatsalsan och Blomkålsrisotton likaså.
 

Kommentarer :

#1: Fanny

Gud så gott!

skriven
#2: Cissi

Vad kul med era utmaningar och vilken smaskig mat du har "trollat" fram. Well done!

skriven

Kommentera inlägget här :