Toscanaragu

 
 
Testade lite produkter från Gourmetgruppens Italienska sortiment av Toscanska korvar. Jag gjorde en Toscanaragu på salsiccia med Toscanska örter från familjen Subisatti i byn Roccastrada. Till ragun avvänds endast salsiccian urtagen ur sitt skinn, olivolja och Seggiano cherry tomato salsa. Väldigt enkelt snabbt och lyxigt. Servera med riven Parmigiano Reggiano till Pasta. Recept på lågkolhydratspasta finns nedan om man föredrar det framför vanlig Pasta.
 
Toscanaragu
1pkt gårdssalsiccia örtkryddad från gourmetgruppen
1flk Seggiano cherry tomato salsa
3msk olivolja
 
Skölj salsiccian under kallt vatten och ta sedan bort tråd och skinn genom ett enkelt snitt. Lägg korvarna i en varm stekpanna med olivoljan. Tryck ut korvmassan med en trägaffel tills det inte är några klumpar kvar. Fräs hastigt i någon minut. Slå på tomatsalsan och låt små puttra i 15 minuter under omrörning.
 
Lågkolhydratspasta
4st ägg
1,25dl färskost
1/2dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader
Vispa äggen poröst
Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Låt svälla i ca 10 minuter
Vispa igen
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 10 minuter
Låt svalna och skär sedan tunna strimlor (som spaghetti) av degen.
 
 

Kommentera inlägget här :