Grillad kyckling med rostade kikärtskrutonger

 
Jag provade att rosta kikärtor i ugn för första gången med gott resultat igår, vi åt kyckling till men de skulle nog passa även till en sallad eller kanske en god pumpasoppa eller bara som snacks. 
 
Rostade kikärtskrutonger
1brk kikärtor
1msk citronolivolja
1st finriven vitlöksklyfta
½tsk salt
½tsk svartpeppar
1krm rökt paprikapulver
1tsk mortlad kummin
 
Häll av vätskan från kikärtorna i en sill och lägg och torka på en handuk. Plocka bort alla lösa skal från kikärtorna. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och rör ner kikärtorna. Rosta i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Lått rinna av på ett hushållspapper.
 
Grillad kyckling med Lannérs röra
1st hel kyckling
1st ekologisk citron
1st skivad gul lök
½dl färsk timjan
½dl färsk basilika
½dl färsk oregano
2st hela vitlökar
1st aubergine
1st rödlök
3dl gräddfil
2tsk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
 
Börja med att Skära snitt ner i citronen men inte helt igenom, ungefär som hasselbackspotatis. Lägg skivad lök i varje snitt. Gnid in salt och peppar inuti kycklingen, och stoppa sedan in den lökfyllda citronen i kycklingen. Bind ihop låren eller skär ett snitt i skinnet längst ut på låret så du kan låsa fast det genom att sticka in det andra låret i snittet. Mixa örterna med oljan med en stavmixer smaka av med salt och svartpeppar, gnid in hela kycklingen med örtoljan. Lägg kycklingen i en ugnsfast form tillsammans med vitlökarna, auberginen och rödlöken och grilla i ugnen på 175 grader eller på grillen med lock och med indirekt grillning och håll en temperatur på 175 grader i grillen tills kärntemperaturen på kycklingen är 74 grader invid benen. 
Ta ut citronen ur kycklingen och pressa ur saften från citronen i en bunke. Skrapa ur köttet från den grillade auberginen, skala löken och vitlöken, Lägg ner aubergineköttet med de skalade lökarna i bunken med citronsaften. Tillsätt gräddfilen, dijonsenapen och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

 
 

Kommentarer :

#1: Suzette - ecolivia

Låter spännande med rostande kikärtor, det måste jag testa!

skriven
#2: Fröken Dill

Rostade kikärtor åt vi alltid som fredagssnacks när jag var barn!

skriven

Kommentera inlägget här :