Oj oj oj inte ens en köttbittt skulle slå det här. En vegetartisk rätt som slår alla vegetariska rätter vi har ätit innan.
Vi serverade dessa biffar med en chilivinegrette, semitorkade tomater och sallad
Receptet är för 4 personer
Zuccini & morotsbiffar med mozzarella
1st grovt riven zuccini
1st skalad och grovt riven orange morot
1st skalad och grovt riven gul morot
100g riven mozzarella
3st strimlade vårlökar
2st finrivna vitlöksklyftor
2st ägg
Salt
Peppar
Olivolja att steka med
Lägg zuccinin och morötterna i ett durkslag. Strö över med salt och blanda väl. Låt rinna av i durkslaget i 30 minuter, krama ur den sista vätskan med händerna. Lägg över i en bunke och tillsätt mozzarellan, vårlöken, vitlöken. Vispa upp ägget och blanda ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Dela upp i 8st lika stora delar och pressa dem hårt i händerna till bollar, forma sedan till platta biffar och lägg på ett fat. Ställ in i kylen och låt stå i 30 minuter tills de har satt sig lite. Hetta olivolja i en panna på medel värme och stek biffarna där i tills de får en fin färg ca 3-4 minuter på varje sida.
Chilivinegrette
1st tunnskivad röd chili
1st Riven ingefära
4msk risvinäger
6msk olivolja
1msk finhackad basilika
1tsk honung
Blanda alla ingredienser väl, låt stå och dra i 30 minuter
Semitorkade tomater
6st tomater
Olivolja
Flingsalt
Svart peppar
Dela tomaterna på hälften, droppa över lite olivolja och strö över salt och peppar. Torka i ugnen på 75 grader i 4 timmar.
Servera med valfri sallad och häll lite vinegrette på biffarna.
Det låter jättesmarrigt. Måste prova! Tack för tipset. Ta hand om dig i kylan. Långkalsonger på. Kram
skriven