Grillad örtkyckling med potatiskaka & fyllda tomater

 
 
 
Nu har sommaren kommit på riktigt till oss så idag passade vi på att sitta i solen en stund, det enda kruxet är att när det blir varmt så kläcks alla insekter som bits, så njutningen av att sitta ute och sola avtar lite grann och då speciellt med en viftandes och skrikandes fru som absolut inte tycker att det är värt några bett att sitta ute och få sej lite solbränna ;))
Ett litet somrigt grillrecept skall ni dock få, en potatiskaka kryddad med kummin och fyllda tomater, hur gott som helst och passar till vad som helst, i allafall om det är grillat som serveras till.
Ha en fin Söndag.
 
Potatiskaka
12st skalade tunnskivade potatisar
1st skalad skivad lök
100g smör
1msk stött kummin
Salt 
Svartpeppar
 
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform och lås fast det med ringen. Smörj formen med olivolja. Blanda potatisen med kumminen, salt och peppar. Varva formen med potatisen och löken. Lägg klickar av smör på toppen och baka av i ugnen på 175 grader tills potatisen är mjuk och den fått en fin färg.
 
Korvfyllda tomater
1st saucisson (gärna från Tärnaby fjällhotell el. någon annan kryddigare korv)
4st urgröpta tomater
3msk hackad persilja
1msk olivolja
 
Dra skinet från korven och hacka köttet fint. Blanda köttet med persilja och olivoljan. Fyll tomaterna med blandningen och baka av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
 
Servera med örtgrillad kycklinglårfilé.
 

Kommentarer :

#1: Birgitta Corin

Låter som en superbra kombination och inspirerar att härma!

skriven

Kommentera inlägget här :