Grillat Reninnanlår med timjanpotatis

 
Grillat reninnanlår med trattkantarellstuvning, ugnsbakad tomat och timjansrostad klyftpotatis, allt som allt tog det 45 minuter att tillreda denna maträtt.
 
Receptet är fär 4 personer.
 
Grillat reninnanlår
12 bitar reninnanlår á 60g
Salt 
Svartpeppar
 
Krydda köttet med salt och peppar, grilla tills du får en kärntemperatur på 54 grader, låt köttet vila i några minuter.
 
Timjansrostad klyftpotatis
Klyfta 16st färskpotatisar och blanda med 3msk olivolja, strö över 2 st skivade vårlökar, krydda med salt, svartpeppar, timjan och baka i ugnen på 225 grader eller tills de fått fin färg och känns mjuka.
 
Kantarellsstuvning
80g blötlagda torkade trattkantareller
4st finstrimlade vårlökar
1msk kalvfond
1msk dijonsenap
3dl vispgrädde
50g smör
Salt
Vitpeppar
 
Krama ur vattnet från de blötlagda kantarellerna, stek kantarellerna torra i en panna tills all vätska försvunnit, lägg i smöret och fräs vårlöken med svampen tills de har fått fin färg, slå på grädden, fonden och senapen och låt redudecra till en bra konsistens, smaka av med salt och peppar.
 
Ugnsbakade tomater
2st halverade tomater
2msk olivolja
2tsk flingsalt
2tsk persilade
Svartpeppar
 
Pensla de halverade tomaterna. Krydda med salt, persilade och svartpeppar, baka av i ugnen på 225 grader tillsammans med potatisen tills de fått fin färg.
 

Kommentarer :

#1: Lotta

Ojojoj det ser FANTASTISKT gott ut! Tror det är svårt att hitta ren i Skåne tyvärr! Men ska leta! Saluhallen kan ha! Tack för en inspirerande blogg! Hälsar Lotta-i-Lund

skriven

Kommentera inlägget här :