Halibut, Kveite eller som vi säger i Sverige, Hälleflundra !

 
 
Nej inte var det jag heller denna gång som fick dra upp den fina Hälleflundran på 17kg utan vännen Ninos dotter Matild när dom besökte Sjöbakkens fiskecamp i Norge men den här gången fick jag vara med och smaka av bytet i allafall !
Jag gjorde en ugnsstekt variant av Hälleflundran med svart Tryffel, gula kantareller och dragon, himlen var nära kan jag tala om :)
 
Receptet är för 2 personer
 
Ugnstekt hälleflundra
400g hälleflundra
100g haricovertes 
2dl gula kantareller
2st finhackade vitlöksklyftor
4st grovskurna vårlökar
1msk riven svart tryffel
1msk färsk dragon
1msk färsk timjan
Saften från 1st citron
2msk olivolja
Salt
Vitpeppar
 
Fräs kantarellerna med vitlöken och vårlöken i olivolja, blanda med haricovertes och lägg botten på en ugnsfast form. Lägg fisken åvanpå,blanda tryffel med örterna, citron och pensla på fisken. Krydda med salt, peppar och baka av i ugnen på 175 grader tills fisken får en kärntemperatur på 52 grader.
Servera med smörstekt färskpotatis.
 

Kommentera inlägget här :