Pizza med comtéost och salami

 
Nu har vi farit land och rike kring på semestern och sett Sveriges härliga landskap. Imorgon är det dags att gå tillbaka på arbetet, men först njöt vi av en god LCHF pizza med Comtéost och Italiensk salami. Receptet på botten är från 56 kilo.

Pizzabotten till två runda.
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg.

Tomatsåsen
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar

Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.

 

Kommentera inlägget här :