Ungsbakad Sej med rödlöksrelish

 
 
Jag hade bortglömd Sej i frysen från fiskeresan i våras så den plockades fram igår för att bli en gourmetmiddag.
Med enkla medel och av det som fanns hemma så gjorde jag en rödlöksrelish, skivade kokt potatis och smörstekte med vårlök, mycket smaker av citron och titta så fint det blev och smakade ljuvligt !
 
Receptet är 4 personer
 
Ugnsbakad Sej
600g sSejfilé
Chili explesion (Santa Maria)
Seafood & fish (Santa Maria)
1dl finstrimlad vårlök
2msk olivolja
50g smör
 
Pensla botten på en ugnsfast form med olivolja, krydda filéerna med kryddorna runt om occh lägg i ugnsfast form, lägg på vårlöken, smöret och baka av i ugnen på 175 grader tills du får en kärntemp på 52 grader.

Rödlökssrelish
5st skalade skivade små rödlökar
½msk salt
10st tunnskivade gröna oliver med citronsmak
½dl kapris
½dl finhackad persilja
2msk citronolivolja
Zestat skal från en citron
1st filéad citron+saften från skrovet
Salt
Peppar
 
Strö saltet på de skivade rödlökarna och låt dra i 10 minuter. Pressa bort vätskan och blanda med de övriga ingredienserna och ställ kallt i kylen ca 1 timme.
Servera med smörstekt skivad färskpotatis som läggs i ett lager under fisken och den filéeade citronen, strö över relishen och garnera med bladpersilja.
 
 

Kommentarer :

#1: Rebecka

Detta får jag ta och prova en dag!

skriven

Kommentera inlägget här :