Äggfyllda sicilianska köttbullar

 
Det här är en god, enkel och rolig maträtt och tillbehören kan man variera precis som man vill och väldigt omtyckt av barn. Italienarna har en Lasagne med kokta skivade ägg mellan lagrena som ochså är väldigt gott.
 
Sicilianska köttbullar
800g blandfärs
4 st kokta ägg
2st finrivna vitlöksklyftor
1msk finhackad chili
2msk olivolja
1msk torkad oregano
1dl hackad färsk persilja
10g salt
1tsk grovmalen svart peppar
 
Blanda alla ingredienser förutom ägget. Dela färsen i fyra delar och platta ut dem med blötlagda händer. Placera ett ägg i mitten och vik färsen runt om och forma dem jämt med händerna. Stek dem runt om i olivolja på medelhög värme.
 
Parmesandressing
100g finrivet parmesan
3st äggulor
1st riven vitlöksklyfta
3dl olja
1tsk dijonsenap
2dl vispad crème fraiche
Salt
Peppar
 
Lägg äggulor, parmesan, vitlök, senap i en bunke och vispa fluffigt med en elvisp. Häll oljan droppvis under vispning. Vänd ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer :

#1: Veronica

Vad gott det såg ut!

skriven
#2: GoForFit

Men åh såå gott! :)

skriven

Kommentera inlägget här :