Ginger cupcakes

 
Tid för Cupcakesbak igen och den här gången blev Ginger Cupcakes och naturligtvis gjorda på lågkolhydratsvis.
Grundreceptet är nytt och hämtat från Åse på 56 kilo och toppingen inspirerad av pepparkakssmak.
Dom blev hur goda som helst och passar en glutenallergiker likväl som en som har ätit socker och mjöl i hela sitt liv.
 
Muffins
 
2,5dl mandelmjöl
½dl kokosmjöl
1msk fiberhusk
½dl sötning 
125g smält smör
100g philadelphiaost
1dl grädde
2tsk bakpulver
1tsk ingefära
1tsk kanel
1tsk nejlika
4 ägg
 
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter.
 
Smörkräm
 
150g smör
1 msk grädde
Söta efter smak, 1-3 dl sött.
½msk kanel
½msk kardemumma
1tsk ingefära
½tsk nejlika
 
Blanda alla ingredienserna med elvisp i någon minut och spritsa på de avsvalnade cupcakesen.
 

Kommentarer :

#1: Filippa

Åhh, vad gott :O Måste testa!! Fin blogg du har föresten!

skriven
#2: leavanny.blogg.se

Mumsigt :D

skriven

Kommentera inlägget här :