Köttsoppa och då kom sommarvärmen till Tärna

 
 
 

Jaha då blev det en värmande köttsoppa och då kom värmen till Tärnaby. Igårkväll var det 18 grader och jag menar då plusgrader, men det var ändå grymt gott med köttsoppa som man äter allt för sällan.
 
Köttsoppa
600g högrev eller fransyska i skuret i tärningar.
2st skalade tärnade morötter
1st skalad tärnad palsternacka
2dl tärnad rotselleri
2dl strimlad purjolök
5st kryddpepparkorn
3msk koncentrerad kalvfond
Salt
Svart peppar
Vatten
 
Lägg det tärnade köttet i en gryta och slå på vatten så det blir ca 5cm över köttets mängd. Koka upp och skumma av. Lägg i rotfrukterna, purjolöken, kryddpepparn, fonden och låt småsjuda tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en god ost.
 
 

Kommentarer :

#1: Veronica

Ser super gott ut!

skriven
#2: GoForFit

Säger bara MUMS! :)

skriven

Kommentera inlägget här :