Kycklingsallad med ceasardressing

Våren har tagit ett ordentligt steg bakåt här i fjällen, det är ordentligt kallt på nätterna med bortåt 15 minusgrader och på dagarna runt 2 plusgrader, blåst och mulet med lätta snöfall. Inte kul när våren började så varm och skön.
Men det får man kompensera med god mat, tända ljus på kvällarna och titta på bra filmer :)
Här gjorde vi en kycklingsallad med en ceasardressing och knaperstekt tärnad gårdspancetta från subisati, krispsallad, rödlök, paprika och gurka, kycklingen grillade jag på gasgrillen i kallvädret...brrr vad jag frös.
 
Ceasardressing
2 vitlöksklyftor
2 st äggulor
1,5 dl olivolja
3 st sardeller
2 dl zestriven parmesan (finrivet)
1 msk vitt vin
1 msk dijonsenap
1 msk färskpressad citron
ev. vatten för utspädning och konsistens
salt och peppar
 
Använd en mixer när du gör dressingen, det är enklast. Lägg i alla ingredienser förutom oljan och kör mixern på fullt ös tills det blir en fin massa, sänk hastigheten och strila ner oljan, om massan är för tjock så spä med vatten tills du får en dressing som fortfarande är ganska tjock men ändå rinnig.
Med två vitlöksklyftor blir den här dressingen ganska vitlöksstark, ta bort en om du vill ha den mildare.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Marja-Liisa Huuhtanen

Jag skulle vilja veta vad är zestdriven parmesan? Har aldrig hört talas om det i Finland.

Svar: Hej Marja-Liisa, en zest är ett rivjärn som river otroligt fint, prova sök på google så hittar du säkert bilder på ett zestjärn :)
Jimmie Lannér

skriven
#2: GoForFit

Guuud så gott det ser ut! :)

skriven
#3: Ellen

Mm mums, det såg riktigt gott ut.

skriven

Kommentera inlägget här :