Färsbiff med "Giftig" svamp !?

 
Vi älskar murklor och trotsar livsmedelsverkets råd om att inte äta dom överhuvudtaget !
Gamla källor säger att man ska förvälla murklorna 3 gånger men tydligen så försvinner inte allt gift ändå men vi har ätit dom hela vårat liv med det gamla sättet att tillreda dom och vi lever fortfarande både utan njur och leverproblem. 
Man får självklart göra sina egna val !
Här serverade vi dom med färsbiffar och rostad pumpa och en ostgratinerad mandelpotatispuré med gröna ärtor.
MUMS !
 
Färsbiffar
800g Blandfärs
1st finhackad gullök
2st ägg
2dl grädde
10g salt
3g svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser och forma till 8st biffar med blötlagda händer. Stek i smör tills du får en kärntemperatur på 70 grader.
 
Murkelsåsen
2 dl förvällda finhackade murklor
1 medelstor finhackad gul lök
1tsk dijonsenap
2msk kalvfond
5dl grädde
50g smör
s/p

smält smöret och fräs löken med svampen, slå sedan på grädden, dijon och kalvfond.
Låt koka till tjock konsistens (ca:20min) smaka av med salt & peppar.
 
Mandelpotatispuré
800g mandelpotatis
50g smör
2½dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Svart tryffelolja tillsätts efter smak
2dl gröna ärtor
 
Skala och koka mandelpotatisen tills den börjar falla isär. Häll bort vattnet och låt den ånga av ordentligt. Koka upp mjölken och smöret i en kastrull. Häll över mjölkblandningen i potatisen. Vispa med en balongvisp tills den blir slät. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Blanda ner gröna ärtor och lägg i portionsformar. Toppa med riven lagrad ost och gratinera i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg.
 
Rostad butternut squash
Tärnad  butternut squash
1st tärnad rödlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rosta  butternut squash och löken i lite olivlja. Smakasätt med salt och peppar. Blanda med färska favoritörter.
 
 

Kommentarer :

#1: milla

Jisses vad gott med viltfärsbiffar:) Åt några riktigt goda i går när jag var på mordgåta:)

skriven

Kommentera inlägget här :