Vildandsbröst med mandelpotatispuré

 
Det behövs så lite för att få lite feststämnig på tallriken. Tänk på att man äter till stor del med synen och då gör det stor skillnad på hur man skapar sin tallrik. Här är ett stekt vildandsbröst toppad med tomattärningar och persilja som serverades med mandelpotatispuré som spritsades på picklad rödlök, gurksnuror fyllda med torkade tranbär. Svårare än så här behöver det inte vara.
 
Beräkna 2 bröst per person
Salt
Svartpeppar
Smör
 
Salta och peppar brösten, stek dem i smöret på medelhög värme i en stekpanna. Ös gärna smöret lite då runt om och stek tills de får en kärntemperatur på 58 grader.
 
Mandelpotatispuré
800g mandelpotatis
50g smör
2½dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Svart tryffelolja tillsätts efter smak
 
Skala och koka mandelpotatisen tills den börjar falla isär. Häll bort vattnet och låt den ånga av ordentligt. Koka upp mjölken och smöret i en kastrull. Häll över mjölkblandningen i potatisen. Vispa med en balongvisp tills den blir slät. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
 

Picklade små rödlökar
6st skalade halverade små rödlökar
2dl vatten 
½dl vitvinsvinäger
2tsk honung
1tsk salt

Koka upp vatten, vinäger, honung och salt. Lägg i de halverade rödlökarna och låt de sjuda sakta i 5 minuter. Dra pannan från spisen och låt löken svalna i lagen.

 

Kommentarer :

#1: Britta

Hej!

Vill bara tacka för att ni delar med er av en så fantastisk blogg! Jag tittar in i princip varje dag för att njuta av bilder och recept och ibland blir det även lite matlagning som resultat ;-)

Har aldrig varit i närheten av ert hotell men om jag åker norrut då kommer jag förbi.....

Britta i Östersund

skriven

Kommentera inlägget här :