Höstgrillade Kamben

Grilla med lite heta smaker är perfekt så här på hösten. Här grillade vi kamben som gått i ugnen på 50 grader i 12 timmar för att sedan penslats med en chiliglaze och grillas. Mumsig och väldigt mört.
 
Köp kamben som ligger i en vakuumpåse. Lägg in hela påsen med kambenen i ugnen och låt lågtempas på 50 grader i 12 timmar. Ta ut från påsen och pensla rikligt med glaze. Grilla på indirekt värme tills köttet får en kärntemp på 70 grader.
 
Chiliglaze
2st finhackade scharlottenlökar
1st finhackad vitlöksklyfta
1st fintärnad röd spansk chili
1msk finhackad ancho-chili
3msk honung
1msk mörk soya
1dl färskpressad apelsinjuice
½dl rött vin
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Olivolja
 
Fräs lökarna och chilina i olivolja. Lägg i resten av ingredienserna och låt koka ihop till en lagom tjock konsistens.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Martina

Mums så gott! Älskar kamben :-)

skriven

Kommentera inlägget här :