Kycklingfärsbiff

16:e september och 19 grader i fjällen (Tärnaby) helt magiskt. varmare än i juni och det finns fortfarande gott om kantareller ute i markerna.
 
Kycklingfärsbiffar
2 kycklingfileér
1 äggula
1/3 gul lök
2 msk creme fraiche
1tsk sambal oelek
2msk finhackad gräslök
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
 
Mixa alla ingredienser i en mixer. Forma med blöta händer 4st biffar och stek dem i olivolja tills de får en kärntemperatur på 70 grader
 
Kantarell & pancettamufffins
200g färska tärnade kantareller
50g tärna pancetta
2st finhackade scharlottenlökar
80g västerbottensost
3st ägg
30g smör
Salt
Nymald vitpeppar
 
Fräs kantareller. lök och pancetta i smör. Vispa upp ägg, osten och blanda ner svampfräset. Krydda med salt, peppar och fyll 4st smörjda portionsformar. Baka av i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter eller tills muffinsen rest sig och fått en fin färg.
 
Servera med primörer och vispad crème fraiche.
 
 

Kommentera inlägget här :