Kycklingspett med Nouc Cham & sjögräsnudlar

 
Idag hade vi en härlig dag uppe på fjället. Vindstilla, 13 grader varmt och strålande sol, en fantastisk upplevelse att kunna sitta och fika i mitten av september i tunna kläder mitt på fjället. Efter ett par timmars strosande så fick det bli lite asiatiskt när vi kom hem.
 
Spetten
600g tärnad kycklingfilé
3msk honung
1dl soyasås
3msk smält kokosfett
2tsk fisksås
1tsk finhackad röd chili
2msk ostronsås
2msk vitvinsvinäger
 
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i bittarna. Låt marinera i 1 timme, blötlägg grillspetten (om det är av trä) i vatten under tiden. Fördela köttet på spetten och se till att de är ganska hårt packade. Lägg dem på grillen när briketterna/kolen fått en askgrå färg. Pensla dem under tiden med marinaden som blev kvar i bunken lite då och då. 
 

Nouc Chamsås
3msk sötrix
8cl varmt vatten
6cl fisksås
2tsk vitvinsvinäger 
2msk färskpressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 färsk chili finstrimlad

Blanda allting i en skål

Kommentarer :

#1: Annika

Gott

skriven

Kommentera inlägget här :