Rödingpiccata på Västerbottensvis

 
Piccata milanese är en klassisk italiensk rätt som görs på kalv. Vi gjorde den lite mer norrlänsk och då fick det bli på röding. Fisken blir så otroligt saftig när man klär in den på detta vis. Självklart går det bra att göra på annan fisk.
 
 
Rödingpiccata
4st skinnade rödingfiléer
2dl mandelmjöl
1tsk salt
1krm vitpeppar
4st ägg
2dl riven västerbottensost
Smör till stekning
 
Vispa ihop ägg och osten. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd rödingen först i mjölet och sedan äggsmeten. Stek i smör på medelhög värme på båda sidorna till de får en fin färg.
 
Svampgateau
2dl fintärnade Karl-Johansvamp eller blandsvamp
1d riven västerbottensost
3msk crème fraiche
2st ägg
2msk finhackad gräslök
s/p
smör till stekning
 
Fräs svampen i smör tills allt smör tagits upp av svampen. Vispa ihop äggen med crème fraichen, osten, gräslöken, salt och peppar.
 
Tryck ned en fyrkantig eller rund smörjd utstickare på botten och låt den sitta kvar. Fördela svamp i dom och slå på äggsmeten. Baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ta ut och låt dem svalna något. Lyft bort utstickarna och servera.
 
Rotfruktstimbal
Strimla olika rotfrukter tunt och låt blanchera i lättsaltat vatten i 2 minuter. Ta upp och låt rinna av. Krydda med salt, peppar och ringla över lite olivolja. Packa hårt i formen och baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
 
Yoghurtdressing
2dl turkisk yoghurt
1st tärnad skalad och urkärnad tomat
1dl tärnad gurka
Finhackad dill
1msk dijonsenap
Salt
Peppar
 
Blanda allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer :

#1: Carina L

Mmm har skinkschnitzel hemma som jag inte kunde fundera ut något vettigt till, detta skall provas med schinksnitzel iställe! Tack! Återkommer efter tisdag om det var gott eller inte :)

skriven
#2: Carina L

Nja, vart lite tjock panering så köttet vart rätt torrt (värre än vanligt ska man väl kanske säga om just det köttet :)) smaken dock god ihop, nästa gång skall jag nog ta parmesanost iställe

skriven

Kommentera inlägget här :