Fisksufflé med skirat smör

 
 
 
En helt fantastiskt god maträtt som smakar som om den var från den finaste och dyraste lyxkrogen.
 
För 4 portioner
Fisksufflé

250 g fiskfilé t ex torsk eller kolja
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 msk riven pepparrot
5 dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning
1 kryddmått citronpeppar
3 ägg

Kör fiskfilén i mixer eller hacka den fint.
Tillsätt salt, vitpeppar och pepparrot blanda väl
Låt grädden reducera i en panna tills 3dl återstår. Blanda ner fiskbuljongtärningen och citronpeppar. Låt stuvningen svalna något. Blanda ner äggulorna en i taget och rör kraftigt. Tillsätt fisken och rör om.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en väl smord suffléform (ca 1 ½ liter) eller dela upp i flera. 
Grädda i ugn, 200º, ca 30-45 minuter.
Servera genast med smält smör och kokt potatis.

 

Kommentarer :

#1: Anna

Ser gott ut och ska testas.
Undrar bara varför grädden ska reduceras, blir den tjockare eller vad är vitsen?
Ha en bra dag!

Svar: Ja precis !
Jimmie Lannér

skriven
#2: Kokerskan ruts barnbarn

Ja herregud vad detta är gott, och tyvärr alldeles för bortglömt!

skriven

Kommentera inlägget här :