Wallenbergare med glaserad rödlök

 
Wallenbergare med blomkålspuré, rödvinsglaserad rödlök, lingonsylt & torkade lingon.
 
Wallenbergare
800g kalvfärs
8st ägg
5dl vispgrädde
12g salt
5g nymald vitpeppar
Smör att steka med
 
Blanda färsen med ägg, grädde, salt och peppar. Forma till fyra biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och smält smöret,  bryn wallenbergarna runt om och stek klara i ugnen på 150 grader tills de får en kärntemperatur på 68 grader. 
 
Blomkålspurée el. mandelpotatispuré

800g tunnt skivad blomkål el. 600g mandelpotatis
3msk créme fraiche
2dl vispgrädde
1tsk dijonsenap
80g smör
s/p
Tryffeloja
Några rasp muskotnöt

Bryn smöret och lägg i blomkålen/potatisen fräs tills den får lite färg. Slå på grädde, créme fraichen, senapen och låt det sjuda ca 20 minuter, mixa den slät. Smaka av med tryffelolja, s/p samt muskotnöt.
 
Rödvinsglaserad rödlök
2st skivade rödlökar
1dl rödvin
2msk honung
30g smör
 
Smält smöret med honungen, lägg i löken och låt fräsa sakta tills löken blir lätt glansig, slå på vinet och låt sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer :

#1: :/

Funderar över mängden grädde känns som det bara blir soppa om man tar 5dl grädde och 8 ägg svårt att forma biffar av soppa :/

Svar: Nejdå, det stämmer, biffarna ska vara lösa i konsistensen och det går alldeles umärkt att forma till biffar, Wallenbergare ska när dom är klara vara fluffiga och saftiga, prova får du se :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :