Råraka med crème på vindelrökt innanlår toppad med sikrom

 
 
En supergod och lite lyxigare förrätt till Nyår med sikrom eller Kalixlöjrom som topping, en garanterad succe !
 
Receptet är för 4 personer
 
Råraka
400g riven potatis
4g salt
1tsk grovmalen svart peppar
Olja
 
Blanda potatisen med salt och peppar. stek på medelvärme i olja och smör tills den får fin färg på båda sidorna.
 
Crème på vindelrökt innanlår
120g fintärnad vinelrökt innanlår
2st finstrimlade salladslökar
½dl crème fraiche
½dl majonnäs
1tsk dijonsenap
2stk riven pepparrot
Salt
Svartpeppar
 
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar
 

Picklade rödlök
1st tunnskivad rödlök
2dl vatten 
½dl vitvinsvinäger
2tsk honung
1tsk salt

Koka upp vatten, vinäger, honung och salt. Ta bort pannan från spisen, lägg i rödlöksskivorna och låt dra ca 30 minuter.

Lägg en klick crème på varje råraka, toppa med sikrom/löjrom och garnera med picklad rödlök.

 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Emmelie

Måste testa picklad rödlök någon gång snart! Verkar så himla gott! :-)

Svar: Ja det är jättegott, passar till det mesta !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :