En supergod och lite lyxigare förrätt till Nyår med sikrom eller Kalixlöjrom som topping, en garanterad succe !
Receptet är för 4 personer
Råraka
400g riven potatis
4g salt
4g salt
1tsk grovmalen svart peppar
Olja
Olja
Blanda potatisen med salt och peppar. stek på medelvärme i olja och smör tills den får fin färg på båda sidorna.
Crème på vindelrökt innanlår
120g fintärnad vinelrökt innanlår
2st finstrimlade salladslökar
½dl crème fraiche
½dl majonnäs
1tsk dijonsenap
2stk riven pepparrot
Salt
Svartpeppar
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Picklade rödlök
1st tunnskivad rödlök
2dl vatten
½dl vitvinsvinäger
2tsk honung
1tsk salt
Koka upp vatten, vinäger, honung och salt. Ta bort pannan från spisen, lägg i rödlöksskivorna och låt dra ca 30 minuter.
Lägg en klick crème på varje råraka, toppa med sikrom/löjrom och garnera med picklad rödlök.
Måste testa picklad rödlök någon gång snart! Verkar så himla gott! :-)