Ljummen Brysselkålssallad med stekt korv

 
 
En väldigt fräsch, enkel och god sallad som slängs ihop på ett nafs !
 
Brysselkålsallad med korv och Timjan
 
300g färska brysselkål
2st finhackade vitlökskyftor
50g hela mandlar
½ kruka färsk timjan (endast bladen)
3msk olivolja
 
Rosta mandlarna i olivoljan. Dela och sära på bladen på brysselkålen och lägg i med mandlarna tillsammans med vitlök och timjan, låt fräsa i 10 minuter på mellanvärme, smaka av med salt, peppar.
 
Slanta upp en korv ni tycker om, det går med allt från salcissia till Bratwurst eller vanlig lättrökt korv, strimmla några skivor pancetta och stek i olivolja med korven. Blanda ner i salladen och garnera med färsk timjan.
 
Vinegretten
4st plommon urkärnade och skurna i bitar
½dl vatten
½dl olivolja
4tsk sherryvinäger
2tsk mussini druvmust med smak av hallon
½tsk salt (eller efter smak)
 
Koka plommonen i vattnet i ca: 10min. och krossa plommonen under koket, dra av och pressa ur lagen i en sil, låt svalna.
Vispa sedan ner olivolja, vinäger, druvmust och salt, låt stå svalt i 30min.
 
Slå Vinegretten över salladen och blanda runt.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :