Antipasti

Här kommer recepten som jag lovade på våra antipastorätter som jag skrev om när vi hade köpt en keramisk stekpanna. Jag lagade Frittata di spinachi, insalata di caprese, zucchini al pomodoro, inslata di peperoni, färska fikons som gratinerats med pancetta och parmesan. Tlll det hade vi chark från Gourmetgruppen, Pata negra, salcihchon patanegra och slame Milano.
 
Frittata di spinachi
4st ägg
100g riven parmesanost
1st riven vitlöksklyfta
1krm svartpeppar
200g färsk babyspenat

Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Klicka ut fyra stycken klickar av omelettsmeten, forma till runda små omeletter och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg.
 
Insalata di peperoni
1st röd paprika
1st grön paprika
Saften från 1st citron
3msk olivolja
2msk hackad persilja
1st riven vitlöksklyfta
Salt 
Svart peppar

Värm ugnen till 250 grader, sätt in paprikorna på en plåt och rosta till skalet är mörkt, nästan svart ,ta ut paprikorna och lägg i en plastpåse eller slå in i plastfilm och låt svalna. När paprikorna svalnat så dra av skalet dela och ta bort kärnhuset, strimla och lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, persiljan, vitlök, smaka av med salt och peppar
 
Zucchini al pomodoro
1st skivad zucchini
1st sats med tomatsås

Salta den skivade zucchinin och lägg i ett durkslag så den får vattnas ur.
 
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
 
Torka av zucchinin med hushållspapper och stek i olivolja på båda sidorna. Häll på tomatsåsen, rör om och låt svalna.
 
Insalata di caprese
1st ask med cocktailtomater
½st finhackad rödlök
1st skivad mozzarella
3msk olivolja
1msk balsamico
6st finstrimlade basilikablad
Salt
Peppar
 
Dela tomaterna på hälften, lägg i en skål tillsammans med löken, oljan, balsamicon och basilikabladen, rör om och smaka av med salt och peppar
 
Pancetta och parmesan gratinerade fikon
Del 2st fikon och lägg på en ugnssäker form, strö över pancetta och riven parmesan gratinera i ugnen på 175 grader tills osten fått en fin färg.
 

Kommentarer :

#1: matmedmera

Och vilka nyttiga frestelse ni bjuder på! Mums!

skriven

Kommentera inlägget här :