Frökex med chiafrön

 
 
När man väntar gäster och vill bjuda på nånting nyttigare än sötfika så är det perfekt med frökex & ostar.
Vi fick dessutom hem lite marmelader från Gourmetgruppen som var jättegoda men lite för väl mycket socker i dom för att det ska kännas nyttigt men gästerna uppskattade smakerna av Hallon, svarta körsbär och Aprikos.
 
Frökex
1½dl mandelmjöl
1dl chiafrön
1dl sesamfrön
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1tsk fiberhusk
10 kvarndrag med Chili explosion från Santa maria
2krm salt
½dl rapsolja
2½dl kokande vatten
 
Blanda alla torra råvarorna med oljan, häll på det kokande vattnet och blanda tills de svällt lite. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, ta bort det översta pappret och skär i rutor med en kniv eller pizza slicer, grädda i ugnen på 160 grader i 60 minuter.
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Dessa ska absolut testas!

skriven

Kommentera inlägget här :