Pocherad rödspätta basilika beurre blanche & stuvad savoykål

 
Beurre blanche är en klassisk fransk ljus smörsås (därav namnet beurre blanche) som kan smaksättas med vad man tycker om. Vi smaksatte den med basilika och brässerade brynt savoykål, till det serverades pocherad rödspätta och smörslungad morot.
 
Receptet är för 4 personer
 
Pocherad rödspätta
800g rödspättafilé
1dl vitt vin
5dl vatten
5st vitpepparkorn
1st finhackad chalottenlök
1st finhackad vitlöksklyfta
2st lagerblad
2msk fiskfond
zestat skal från en citron
2tsk salt
1st dillstjälk
 
Koka upp alla ingredienserna förutom rödspättan.Rulla spättorna och lägg dem i en form, slå på lagen du kokat upp och täck med plastfilm och låt villa tills fisken uppnåt en kärntemp på 52 grader. Lyft upp och håll varmt.
Reducera ner lagen till det återstår 1/3 del sila och spara till såsen.
 
Basilika beurre blanche
5dl vispgrädde
Den reducerade lagen
1dl finstrimlad basilika
100g smör
Salt
Peppar
 
Reducera ner grädden till hälften, häll i lagen och låt koka upp. Montera ner smöret, smaka av med salt och peppar, tillsist rör ner basilikan.
 
Stuvad savoykål
6dl strimlad savoykål
50g smör
Basilika beurre blanche
 
Fräs kålen i smöret tills den får lätt färg. Slå på beurre blanchen och låt brässera sakta i 10 minuter.
 
Smörsvängda morötter
Slantade moröter
smör
Saften från 1st pressad citron
1tsk salt
1krm svartpeppar
 
Smält smöret på medelhög värme, fräs morötterna där i med salt och peppar tills de blir mjuka och får fin färg. Slå på citronsaften och låt den koka in.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: rememberthiis.blogg.se

Mums!

skriven
#2: Sara på Vardag.nu

Snyggt!

skriven

Kommentera inlägget här :